måndag, maj 25, 2009

Lyssna på Sokal - "What is Science and Why Should We Care?" på TISDAG & onsdag

Stockholm får i veckan fint besök av Alan Sokal, som ska tala om vetenskap och samhälle och förhållandet däremellan.

Mest känd är Sokal kanske för en kupp han gjorde 1996: han skickade in ett synnerligen snårigt skrivet papper fullt av rena absurditeter - tydliga bara för den som känner till matematisk/fysisk naturvetenskap - till välkända post-modernistiska tidskriften Social Text... och fick det accepterat. Aardvarchaeology-Martin och hans kommentatorer förklarar varför här.

Antingen kan man betala 50 kr och få lyssna på honom på tisdag i ABFs lokaler på Sveavägen 41, eller så kan man registrera sig i förhand (senast idag!) och höra honom på onsdag på Kungliga Vetenskapsakademien. Tiden är i båda fallen 18.00.

(Jag kommer dock inte vara där - jag ska nämligen byta kontorsrum och packa ner/upp alla mina prylar den här veckan. Tur att man har packvanan kvar sedan i höstas...)

UPPDATERAT 13/6: och om man liksom jag missade det hela har Martin refererat och Åsa funderat vidare.

söndag, maj 10, 2009

Tillbaka! Nå, nästan.

Den här gången glömde jag lägga en frånvaronotis på bloggen - men de sista tre veckornas tystnad beror på bröllop och bröllopsresa. Nu har jag ju skjutit alla deadlines till den kommande veckan, vilket inte lär lämna så mycket bloggtid över, men sedan blir det förhoppningsvis tätare bloggande igen.