tag:blogger.com,1999:blog-11270539.post111822015324518691..comments2023-05-12T11:36:04.617+02:00Comments on vetenskapsnytt: Russin bra mot hål i tänderna?Malin Sandströmhttp://www.blogger.com/profile/02345982036707350016noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-11270539.post-1127727733248382582005-09-26T11:42:00.000+02:002005-09-26T11:42:00.000+02:00Intressant om russin. Men något alternativ mot tri...Intressant om russin. Men något alternativ mot triklosan behövs inte. Det är en helt onödig produkt som branschen lurar på oss och som ger risker för både miljö och användarens hälsa. Effekten vid diverse tandköttsinfektioner är låg; om den ändå kan beläggas i de fallen, då får man väl receptbelägga eländet, i stället för att som nu vräka ut det över en ovetande allmänhet.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11270539.post-1118238165631540582005-06-08T15:42:00.000+02:002005-06-08T15:42:00.000+02:00Tyvärr fanns det inte så mycket fakta förutom det ...Tyvärr fanns det inte så mycket fakta förutom det jag rapporterade (det var en textsammanfattning av en presentation på en årlig sammankomst).<BR/><BR/>Ämnet borde finnas i flera saker än russin, säkert (enligt DN-artikeln som jag länkade till finns det f ö över 5000 fytokemikaler så det finns säkert dessutom fler som kan vara bakteriebekämpande). Jag vet inte om torkprocessen skapar ämnet, det framgick inte.Malin Sandströmhttps://www.blogger.com/profile/02345982036707350016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-11270539.post-1118235471880597242005-06-08T14:57:00.000+02:002005-06-08T14:57:00.000+02:00Finns ämnet bara i russin eller finns det i vindru...Finns ämnet bara i russin eller finns det i vindruvor också? Eller är det torkprocessen som skapar ämnet, isf kanske det finns i katrinplommon också.Rikardhttps://www.blogger.com/profile/09720622280855505817noreply@blogger.com