tisdag, september 23, 2008

Det händer på torsdag: föredrag om vetenskap i TV:n

I övermorgon, det vill säga torsdagen den 25/9, kommer SVT:s vetenskapsredaktionschef Anna Schytt hålla föredrag om vetenskap "i dumburken", det vill säga på TV. Korta inslag från vetenskapsprogrammen och en diskussion kring de senaste anmälningarna av vetenskapsprogram till Granskningsnämnden är utlovat.

Jag rekommenderar verkligen alla intresserade att gå dit. Anna Schytt höll ett liknande föredrag när jag gick KI-kursen Populärvetenskaplig kommunikation, och det var både tankeväckande och underhållande. TV-berättande skiljer ju sig en del från textberättande.

Föredraget ordnas av föreningen Vetenskap och Folkbildning (men är såklart öppet för alla, och det är fri entré).
Plats: Hörsal E1, Osquars Backe 2, KTH, Stockholm (T-bana el. buss till Tekniska Högskolan/Östra Station)
Tid: torsdagen 25/9 kl 18:30

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det öppet även för icke-medlemmar?

Anonym sa...

Ja, det är öppet för alla.

Malin Sandström sa...

David: Ja! (inser att jag tyckte det var så självklart att jag inte tänkte på att påpekad det).

Anonym sa...

Jag tog mig dit. Hade varit intressant med mer tankar bakom berättartekniska grepp och mediets fördelar/nackdelar. Speciellt hade en diskussion om "mediets genomslagskraft" och saklighet varit intressant med tanke på Granskningsnämnden och _Vetenskap och folkbildnings_ mål.

Sedan undrar jag lite när man anpassar sig till unga genom en rappare stil och sedan talar om eftertänksamhet och inte för högt tempo.

Sedan tycker jag som gammal Norrköpingsbo (med lägenhet 200 meter från SVT) förstås att det är tråkigt med en sådan negativ attityd till staden. Jag vill inte bo där längre själv men så jobbigt är det inte att pendla. :)

Jag är lite rädd att den särart som redaktionen lyckats utveckla sedan Nova-tiden försvinner när de sitter med resten på Oxenstiernsgatan. (och så är det bra för Norrköping också. Jag minns när jag en gång i ungdomen såg Hans-Uno Bengtsson på flygplatsen i Norrköping på väg från eller till en inspelning. Den synen får man tyvärr aldrig se igen (oavsett var SVT:s vetenskapsredaktion ligger).)

Malin Sandström sa...

David: jag tycker också att det var synd att de flyttade. Stockholm är mediastarkt så det räcker och blir över, och Norrköping behöver ett brett sortiment av jobb efter alla nedläggningar och företagsflyttar de senaste årtiondena. (Jag har aldrig bott i Norrköping, men jag gillar verkligen staden)