torsdag, april 01, 2010

Ny titel, nytt jobb

Från och med i fredags vågar jag kalla mig "doktor" (visst, man ska skriva på ett papper eller två, men avhandlingsförsvaret är huvudsteget). Från och med idag tillhör jag inte längre KTH - istället kan jag titulera mig kommunikatör och programofficer (på INCF).

Rent praktiskt är det inte riktigt en så abrupt skillnad som det kan låta; jag har faktiskt gått på deltid på mitt nya jobb sedan förra sommaren, och jag byter varken land eller stad samtidigt som jobb. Mentalt är skillnaden större - plötsligt så kan jag inte riktigt kalla mig "forskare" längre, inte på pappret. (Även om jag fortfarande putsar på min sista artikel vilket väl nominellt kanske kan kallas att fortfarande hålla på med forskning, så är jag inte avlönad att göra det och inte anställd som forskare på något universitet)

Just nu kan jag i och för sig inte kalla mig något alls, så länge jag inte gör det i skrift. Tre timmars nästan oavbrutet prat på avhandlingsförsvaret, med en förkylning i botten, har gett mig en präktig stämbandskatarr, och för första gången i mitt liv har jag faktiskt ingen röst *alls*.

Förutom i text. Härmed förklarar jag bloggen återuppväckt!

7 kommentarer:

Harald Cederlund sa...

Gratulerar! Och välkommen tillbaks!

Malin Sandström sa...

Harald: tack!

Åka sa...

Kul! Välkommen tillbaka vill jag också säga.

Malin Sandström sa...

Åka: tack!

tingotankar sa...

Modigt av dig att posta detta inlägg den 1:a aprol ;-)
Grattis hursomhelst, till både avklarad disputation och till det nya jobbet. Hoppas du får tid över att skriva på bloggen också.

Malin Sandström sa...

ArchAsa: jag har även mitt examensdatum som civilingenjör från KTH den 1/4 (fast år 2004). På det officiella diplomet!

(Och ja, planen är att jag ska hinna blogga. Jag har ju lyckligtvis tillgång till KI:s bibliotek genom mitt nya jobb, så jag kan fortfarande läsa forskningsartiklar)

JR sa...

Grattis!

Ser fram emot att läsa dina inlägg igen!