måndag, mars 06, 2006

Hipp hipp hurra!

Idag är det på pricken ett år sedan första (och andra, och tredje) posten på Vetenskapsnytt. Nåt slags födelsedag, alltså* - eller bloggelsedag som jag har sett vissa kalla det.

På det hela taget har det faktiskt varit mycket roligare än vad jag trodde det skulle bli. Inte så att jag trodde att det skulle vara tråkigt direkt, men jag hade inte så välformulerade förväntningar till att börja med...

Och en del roliga minnen har det blivit med. Jag har suttit och bloggat i minst fem länder under året - en allmän konferensdatasal i Barcelona, ett forskargästhem i Heidelberg, ett gigantiskt internetcafé i New York, ett gråbrunt men luftkonditionerat studentrum i Madison och en urgammal hotelldator med Windows 98 helt på polska i Ustrón... fast mest av allt i Sverige. Det har blivit rätt många "oh shit, klockan är redan över elva jag borde sova nu men jag ska bara skriva färdigt"-kvällar. Och några enstaka "vad häftigt, om jag äter en macka till lunch framför datorn kan jag nog blogga om det här samtidigt" (rekommenderas inte, egentligen).

Och sedan jag skaffade en besöksräknare har jag kunnat konstatera att folk googlar på de konstigaste saker... och kommer till min blogg. Men det är nog ett universellt fenomen :)

Bilden är en helt orelaterad tårta av egen tillverkning

*innebär det att man får önska sig presenter? I så fall vill jag få fler frågor...

9 kommentarer:

gts sa...

Gratulerar på ettårsdagen!
Just nu har jag ingen fråga, men jag vill passa på att tacka för en utomordentligt bra blogg. Du tar upp idel intressanta saker, och jag läser alla dina inlägg.

Anonym sa...

Grattis!

Du har i mitt tycke Sveriges bästa vetenskapsblogg.

Robert Cumming sa...

Grattis från popast.nu! Visste faktiskt inte att vi var igång innan du...

/malte

Anonym sa...

Härligt! Det är kul att läsa vetenskapsnytt, alltid får man lära sig något man inte visste tidigare, så fortsätt posta! :)

/Johannes

Anonym sa...

Grattis, jag kan bara instämma i föregående skrivares (talares?) kommentarer. Fortsätt som du gör.

Malin Sandström sa...

Tack, allihop!

Anonym sa...

Grattis!!
Tack för en bra blogg!
Vill du ha vilka frågor som helst?

Malin Sandström sa...

> Vill du ha vilka frågor som helst?
Tja... vetenskapsfrågor kommer nog att få företräde, iallafall :-)

åsa sa...

Grattis!
önskar BioGeo bloggen
Och fortsätt: jättebra blogg!