torsdag, september 21, 2006

SLU startar forskarblogg

Idag startar SLU en forskarblogg, rapporterar Erik Stattin. (De första inläggen gjordes redan i augusti, men jag antar att det var en testgrej... nyhetsreleasen säger att de startar idag)

"I bloggen ska forskare, lärare och doktorander vid SLU kunna kommentera hur media rapporterar om vetenskap. Det ska också finnas utrymme för diskussion om forskningens villkor." (citerat från nyhetsreleasen)

Oj, vad det behövs (och inte bara inom SLU:s områden). Låt oss hoppas att fler gör samma sak.

Länkar
nyhetsrelease
SLU:s forskarblogg

3 kommentarer:

Magnus sa...

Det känns lite vanskligt att låta alla få tillgång till bloggen... ska bli intresant att se hur det fungerar. (Forksare råka ju inte alltid hålla med varandra)

Men alla initiativ är bra iniativ...

Malin Sandström sa...

Fast forskare som är osams (så länge de är det med någorlunda finess) tillför ju något de också. Om inte annat insikten att alla forskare inte tycker lika, och att det därför är lite vanskligt att anse att något är sant bara för att en forskare sagt det.

Magnus sa...

Jo, men att få alla att samsas på samma blogg... tror jag kan bli svårt. Har nu tex ett lysande exempel i luleå där en forskare enligt mig spårat ur... han håller givetvis inte med och han försvarar sig i media presis som han också blir påhoppad... skulle det fungera på en blogg? Vem avgör vad som får skrivas? etc.

Dom har säkert tänkt på detta så det blir nog bra... men jag är inte så säker på att dom lyckas :)