söndag, mars 06, 2005

Var finns alla vetenskapsnyheter på svenska?

Jag har länge retat mig på att tillgången på vetenskapsnyheter på svenska är så ojämn. Bitvis är den väldigt bra, men ofta väldigt fördummad och helt utan sammanhang och förklaringar. Framför allt har jag saknat nyheter mer inriktade på biologi, medicin och neurovetenskap. Den här bloggen ska bli mitt försök att fylla en liten del av hålet.

2 kommentarer:

Sillion Nightfrost sa...

Hittat något bra ställe på nätet för vetenskapsnyheter?

Malin Sandström sa...

Förr - när jag hann med 5-6 poster i veckan - skulle jag sagt "min egen blogg", men det är garanterat inte sant längre ;-)

Många av de bra ställen jag hittat finns i högerspaltens bloggrulle: Populär astronomis webbsida/blogg om man gillar rymdnyheter. Forskning.se för nyhetsreleaser. Vetenskapsradions webbsida för korta blänkare (jag har sällan ro/tid att lyssna på vinst och förlust, men det händer rätt ofta att jag hittar nyheter via deras webbsida som jag sedan går in och lyssnar på).

Men generellt kvarstår min åsikt att det finns få bra kanaler för vetenskapsnyheter på svenska. Sen finns det såklart nästan hur mycket som helst på engelska, men det är ett annat kapitel.