måndag, februari 19, 2007

"Wii-dieten" - minus 12 kilo på ett år (i teorin)

Det är skillnad på konsoler och konsoler, iallafall när det kommer till kroppsaktivitet och förbrända kalorier. En genomsnittsspelare kan tappa drygt tolv kilo på ett år genom att spela Wii-spel istället för mer traditionella konsol-spel, beräknar forskare från Liverpool John Moores University.
 
Orsaken är att det går åt mer energi för att spela Wii-spel än traditionellt styrda spel. Ett traditionellt spel höjer energiförbrukningen till 60% ovanför vilonivå, medan ett Wii-spel höjer förbrukningen till 156% över vilonivå.  Skillnaden översätts i 40% mer brända kalorier (beräknat på en kvarts användning av respektive konsol). Baserat på genomsnittsspelarens 12 timmar per vecka blir det 1830 kalorier mer, eller 12,25 kilo på ett år. Allt enligt BBC Health. (Tyvärr framgår det inte om forskningen ifråga är publicerad och granskad)
 
Länk
 
Andra bloggar om: vetenskap, forskning, motion, datorspel, wii

2 kommentarer:

Rune sa...

Signaturen hey_suburbia har testat detta i praktiken. På sex veckor gick han ner 9 lbs genom att spela Wii Sports 30 minuter om dagen. Här är hans bloggpost om experimentresultaten.

Simon sa...

Fast då ska man väl ha kilon att tappa från början också? Annars låter det lite farligt att ge någon med en bra BMI en Wii :)